top of page

Olen Mari Hiltula, 48- vuotias vaimo ja äiti. Sukujuuret ovat syvällä Etelä-Pohjanmaan mullassa. Olen syntynyt Pohjanmaalla ja kierroksen kautta palannut takaisin lapsuuden maisemiin Suomen pienimpään kaupunkiin Kaskisiin meren rannalle, joka on minulle miljöö, jossa on aina tunne että on kotona. 

Mari Hiltula

"Monen lapsen äitinä ja ikääntyvien vanhempien tyttärenä, haluan olla pitämässä huolta meidän yhteiskunnan tärkeimmistä asioista, eli yksilöistä."

Kokemusta on kertynyt monesta, työelämässä olen toiminut sosiaalipalveluissa, opettajana ja  mielenterveysyksiköiden johtajana, sekä yrittäjänä. Nykyisin toimin hyvinvointi- ja henkilöstöpäällikkönä.

"Politiikkaan on ajanut halu
olla rakentamassa kestävää yhteiskuntaa. 
Haluan olla kehittämässä maakunta-rajat ylittävää yhteistyötä,
koska vain siten meillä on mahdollisuus menestyä ja hyödyntää hyvät tulevaisuuden näkymät alueen mahdollisten isojen investointien osalta."

6G7A3951.jpg

Yritykset ja yrittäminen on yhteiskuntamme moottori. Ilman yrittäjiä ja yrityksiä, ei ole hyvinvointi yhteiskuntaa. Nyt jos koskaan, on panostettava siihen, että yrittämisen tieltä poistetaan esteitä ja turvataan osaava työvoima.

Ukrainan sota on muuttanut Suomen tilannetta merkittävästi. Tämän seurauksena monien investointien ja yritysten osalta katseet ovat kääntyneet Länsi-Suomeen, jossa meillä on myös reitit maailmalle.

Meille on tulossa alueelle merkittäviä investointeja. Jokainen investointi alueelle synnyttää ympärilleen lisää työpaikkoja ja muita yrityksiä. Meidän on tehtävä työtä tämän alueen infran ja palveluiden eteen, sekä saatava osaajia.

ac3c2a07-414b-4c42-9193-fde3bb5a16a0.jpg

"Politiikan, jota Suomessa tehdään, on oltava sellaista, että tänne kannattaa jatkossakin investoida ja että yritykset eivät lähde täältä."

Varhaiskasvatuksen on oltava laadukasta. Meidän tulee pystyä kilpailemaan hyvällä perusopetuksella ja kattavalla jatko-opintoverkostolla. Tämä koskettaa koko suomea, ja tarkoittaa sitä, että opettajien ja varhaiskasvattajien on saatava keskittyä siihen työhön,
mihin he ovat kouluttautuneet ja kouluihin on saatava työrauha.

Meillä on siis paljon tehtävää. Talous on saatava kuntoon. Hyvinvointivaltion tulevaisuus pitää saada turvattua tuleville sukupolville ja tulee huolehtia ikääntyvästä väestöstä.

"Luonteeltani olen sellainen, että kun johonkin innostun, niin se tuppaa viemään mukanaan ja asioita ei jätetä kesken."

Mari Hiltula

  • Kaskisten kaupunginvaltuuston jäsen

  • Hyvinvointialueella yksilöasioiden jaoston jäsen

  • Suupohjan koulutuskuntayhtymän valtuuston jäsen

  • Sosionomi, ratkaisukeskeinen valmentaja

  • Sosiaali- ja terveysalan ammatillinen opettaja

  • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Lähetä viesti Marille

bottom of page