top of page

Huomioita vaalikentiltäPikainen blogipäivitys, koska nyt meinaa välillä jopa vähän hengästyttää.


Olen tässä seurannut hieman ihmeissäni erilaisia julkisiakin keskusteluita, joissa mietitään ketä äänestetään aluevaltuustoon ja mitä valtuutetulta toivotaan.


Huomaan, että on valtuustoihin pyrkiviä, sekä hurja joukko äänestäjiä jotka eivät tiedä, että valtuustoossa ei tulla päättämään maakuntaverosta, ei polttoaineenhinnasta, ei tuulivoimasta, saati maahanmuutosta tai ympäristöasioista, ei voida tehdä lakimuutoksia ja niin edelleen.


Jotenkin asian avaaminen ei ole nyt onnistunut isolle osalle ihmisiä. Meidän tulisi miettiä nyt vain itseä ja läheisiä, mitä erilaisia sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitsemme nyt tai tulevaisuudessa. Tai miten haluamme palveluiden järjestyvän, jos tapahtuu vaikka jokin onnettomuus.


Äänestäjien tulisi keskittyä pohtimaan sitä, kenen tai keiden he ajattelevat osaavan miettiä pelastustoimen ja näiden sotepalveluiden osalta parhaiten alueen tarpeita, palveluketjujen sujuvuutta ja ajavan asioita siten, että päästään jonoista hoitoon. Meidän tulee miettiä miten tulevaisuudessa alueella turvataan tasapuoliset palvelut ja mahdollisuus elää missä tahansa Pohjanmaan kunnassa siten, että sote- palvelut ja pelastuspalvelut toimivat asianmukaisesti? Millaista osaamista vaaditaan valtuutetulta, jotta hän pystyy asioita esittelemään ja tuomaan parhaiten näkökulmia asioihin? Palvelut tulee pystyä tuottamaan nopeasti ja tehokkaasti, koska rahaa ei tule olemaan riittävästi.


Enää alle viikko ja sitten selviää millä perusteella ihmiset ovat äänensä antaneet. Tämä on historiallinen tilanne, ensimmäiset aluevaalit, ja luulen, että seuraavissa jo äänestäminen on helpompaa, ehkä ymmärrys mistä äänestetään ja myös asian kokonaisuus alkaa olla paremmin selvillä.

Comentarios


bottom of page